Contact

Bastiaan Gribling:

+31 (0)628570889
bastiaan@cityscapesfoundation.nl


Cityscapes Post-adres:

Leliegracht 30
1015 DG Amsterdam

Noortje Tan:

+31 (0)652017900
noortje@cityscapesfoundation.nl


Cityscapes Newsletter:

Subscribe to Newsletter

Support Us

NEWS

LIVING ART LAB - MARINETERREIN AMSTERDAM

Cityscapes Foundation organiseert In samenwerking met Bureau Marineterrein LIVING ART LAB – MARINETERREIN AMSTERDAM, een ‘artistic research’ project dat aansluit bij de stedenbouwkundige en technologische experimenten die op het Marineterrein gaande zijn. LIVING ART LAB-MARINETERREIN AMSTERDAM is een dynamische programma, waar de komende jaren een groot aantal projecten en evenementen zullen plaats vinden. 

MARINETERREIN ART TALK: ON ART&SCIENCE

In het kader van LIVING ART LAB organiseren Cityscapes Foundation en Marineterrein Amsterdam in het Weekend van de Wetenschap op Zondag 6 Oktober (4 - 6 pm) de Marineterrein Talk - ON ART&SCIENCE waarbij de Russisch/Nederlandse kunstenaars Vladimir Grafov met wetenschappers, kunstenaars en belangstellenden de relatie tussen Art & Science bespreekt.  

 

TALK:                                        ON ART&SCIENCE

LOCATION:                              IJsfontein, Gebouw 024 Marineterrein Amsterdam, 

DATE:                                       Zondag 6 Oktober, 4 – 6 pm

SPEAKERS:                             Vladimir Grafov, Willem van der Feltz, Edwin van der Heide, Vesna Petresin, Melissa Bremmer, Emiel Heijnen.


SPACE SHOOTERS

De Talk ON ART&SCIENCE is tevens de finnissage en laatste kans om de bijzondere installatie SPACE SHOOTERSvan Vladimir Grafov te bezoeken in de nieuwe Marineterrein Art Space 022 – De Schietbaan. De installatie van Grafov speelt met de voormalige functie van het bouwwerk en de metamorphose van het Marineterrein. Twee mysterieuze cilinders zweven in de Schietbaan. Het steeds veranderende licht en geluid duidt erop dat er iets bijzonders in wording is ...

 

Vladimir Grafov(Rusland 1964) studeerde natuur- en wiskunde in Moskou. In de jaren 80’ was Grafov betrokken bij diverse culturele manifestaties van de Russische alternatieve, avant-garde scene. In 1989 verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij actief werd in de ‘tech-art’ scene. Hij was medeoprichter van het Amsterdamse collectief “Laboratories of Art Technologies” en de in Londen gevestigde collectieven Raylab en Hivenetworks. Sinds 2012 richt Grafov zich volledig op autonome lichtkunst en multimedia-performances. 

 

 

Expositie Commandantswoning (Gebouw 001)

In het kader van LIVING ART LAB - MARINETERREIN AMSTERDAM toont Cityscapes tm 20 December 2019 in de Commandantszaal (Gebouw 001) de groepsexpositie INGENIEURSKUNST - 'WAVES & PARTICLES’ met werk van een tiental kunstenaars, architecten en ontwerpers. De titel van de expositie is ontleent aan MARC MÜLLER waarvan Cityscapes Foundation tm 6 april 2019 een solo presentatie toont op WATERLOOPLEIN 339. MÜLLER is gefascineerd door de quantum-mechanica, waarbij de wetenschap voor het raadsel staat dat een deeltje zowel ‘WAVE’ als ‘PARTICLE’ kan zijn. INGENIEURSKUNST - ‘WAVES & PARTICLES’ is een dynamische expositie waarin regelmatig changementen worden aangebracht en nieuw werk zal worden getoond. 


Deelnemende Kunstenaars:       Alexander van Bakel, Marc Muller, Pauline Nijenhuis, NL Architects, Studio Roosegaarde, Marc Ruygrok, Frank van der Salm, Berend Strik, Wiel Arets Architects.

  • Expositie:                  INGENIEURSKUNST - 'WAVES & PARTICLES'
  • Locatie:                     Commandantwoning Marineterrein Amsterdam (Gebouw 001),
  • Adres:                       Kattenburgerstraat 5, Amsterdam
  • Periode:                    28 Maart - 20 December 2019
  • Bezoek:                     op afspraak: 06-28570889