Contact

Bastiaan Gribling:

+31 (0)628570889
bastiaan@cityscapesfoundation.nl


Cityscapes Post-adres:

Leliegracht 30
1015 DG Amsterdam

Noortje Tan:

+31 (0)652017900
noortje@cityscapesfoundation.nl


Cityscapes Newsletter:

Subscribe to Newsletter

Support Us

NEWS

WEAVING TIME

  • Exhibition:        WEAVING TIME
  • Participants:     Mirjam Hagoort i.s.m. HOH Architecten
  • Location:          Waterlooplein 339, Amsterdam
  • Period:             14 Maart - 16 Mei, 2020
  • Bezoek:            Private viewing op afspraak: 0652017900

 

! Expositie verlengd tm 16 Mei. Private viewing op afspraak!

 

Hoe groeien twee identieke ‘tweeling gebouwen’ bijna onherkenbaar uit elkaar? En hoe breng je ze weer samen tot een kloppend geheel? Juist door diverse stijlen, gebruikers en sferen met elkaar te verweven gaf HOH architecten de nieuwe huisvesting van het IAS, dat zich richt op interdisciplinaire wetenschap, een eigen identiteit; eenheid in veelzijdigheid.

De gelaagde geschiedenis van de IAS panden aan de Oude Turfmarkt vormt de basis voor twee nieuwe werken van kunstenaar Mirjam Hagoort. Door inzet van een ingenieuze weefmethode reflecteren deze werken het verstrijken van de tijd. Via weving, ontweving, omkering van schering en inslag en opnieuw, tegengesteld weven, laat Hagoort architectonische kenmerken uit diverse perioden overlappen; Neo-Classisisme clashend met Renaissance!

HOH architecten en Hagoort presenteren op het Waterlooplein 339 samen een installatie die refereert aan de renovatie van het IAS gebouw. Een ruimtelijke interventie die de reflectie van het stadsbeeld als contextuele laag verweeft met de presentatie in het interieur. Een gaandeweg verschuivend beeld; door de oplettende voorbijganger opgepikt als optische ervaring van tijd en ruimte. Met de facade als interface tussen binnen en buitenwereld. 

Kunst, interieur en stad smelten samen tot 1 totaalervaring waarin soms de ene discipline en het ene schaalniveau, dan weer de andere discipline of het andere schaalniveau leidend is; een wisselende hiërarchie.