Ingenieurskunst

Marineterrein Amsterdam
do 28 mrt 2019 vr 20 dec 2019
Commandantwoning Marineterrein Amsterdam (Gebouw 001)

Onder de overkoepelende titel ‘INGENIEURSKUNST’ organiseert Cityscapes Foundation op het Marineterrein Amsterdam de komende tijd projecten waarbij verbanden worden onderzocht tussen de, op het eerste gezicht tegengesteld lijkende, werelden van kunst en techniek. Zijn kunst en techniek wel zo verschillend? Kan kunst een rol spelen bij technologische vragen (en omgekeerd)?. Het programma bestaat uit een centrale expositie in de Commandantszaal aangevuld met installaties en presentaties op nader te bepalen locaties op het Marineterrein.

EXPOSITIE COMMANDANTSWONING (GEBOUW 001)

Als start van het project toont Cityscapes vanaf 28 Maart 2019 in de Commandantszaal (Gebouw 001) de groepsexpositie INGENIEURSKUNST – ‘WAVES & PARTICLES’ met werk van een tiental kunstenaars, architecten en ontwerpers. De titel van de expositie is ontleent aan MARC MÜLLER waarvan Cityscapes Foundation tm 6 april 2019 een solo presentatie toont op WATERLOOPLEIN 339. MÜLLER is gefascineerd door de quantum-mechanica, waarbij de wetenschap voor het raadsel staat dat een deeltje zowel ‘WAVE’ als ‘PARTICLE’ kan zijn. INGENIEURSKUNST – ‘WAVES & PARTICLES’ is een dynamische expositie waarin regelmatig changementen worden aangebracht en nieuw werk zal worden getoond.

Deelnemende Kunstenaars: Alexander van Bakel, Marc Muller, Pauline Nijenhuis, NL Architects, Studio Roosegaarde, Marc Ruygrok, Frank van der Salm, Berend Strik, Wiel Arets Architects.