ARCHITECTURAL HEALING 

Jean Marc Image Koepel Basis jpg

Cityscapes is terug op een bijzondere locatie. In de herfst van 2018 strijken we neer in de Koepelgevangenis in Haarlem. Deze voormalige gevangenis zal in 2019 worden herontwikkeld tot een open, multifunctioneel centrum voor kunst, wonen, werken, horeca en de University College Haarlem als centrale nieuwe functie. Om van een ‘gesloten’ naar een ‘open’ instelling te gaan, moet De Koepel eerst een mentale, spirituele transformatie doormaken. Tijd dus voor een ARCHITECTURAL HEALING! 

De kick-off zal plaatsvinden in september 2018 met het programma: 23 UUR, DE EENCELLIGEN. Refererend aan de eerste periode van de Koepelgevangenis waar de gevangenen 23 uur achtereen in hun cel opgesloten zaten en één uur werden ‘gelucht’. Kunstenaars zullen 23 uur ieder in een eigen cel in de Koepel verblijven om inspiratie op te doen en zich in te kunnen leven in de gevangen die hier hebben gezeten. Na 23 uur worden de kunstenaars ‘gelucht’ en delen ze hun ervaringen met elkaar en het publiek.

Events:

Kick-off: 23 UUR, DE EENCELLIGEN.
Expositie: ARCHITECTURAL HEALING.
Satelliet Programma: OPEN DE KOEPEL. 

Deelnemende kunstenaars: Agniet Snoep, Aldo van den Broek, Alexa Meyerman, Allard van Hoorn, Anastasija Pandilovska, Arna Mackic, Charlotte Koenen, Dennis Molema, Dickens vd Werff, Frederique Bordenave, Gijs Frieling, Giny Vos, Hans van Houwelingen, Ivo Bol, Jean Bernard Koeman, Jean Marc Spaans, Jeroen Kramer, Job Koelewijn, Krijn de Koning, Leon van Es, Lyndsey Housden, Marc Ruygrok, Marissa Evers, Marjan Teeuwen, Marleen Sleeuwits, NL Architects, Peter Zegveld, Remy & Veenhuizen, Ruchama Noorda, Sandro Setola, Semna van Ooy.