BACK TO THE FUTURE

Cityscapes Foundation is very happy to be back on track with a special ‘Private 1,5 Viewing Program’.

Tilmann Meyer-Faje: 'GAME OVER'
Marineterrein Living Art Lab - De Schietbaan,
June 06 - July 04, 2020
---------
Karin van Pinxteren: RUIMTE INNEMEN VRAAGT EEN ZEKER KARAKTER
(Wat kàn een vreemdeling eigenlijk zien? -Kurt Tucholsky)

Cityscapes Mental Space - Waterlooplein 339,
June 13 - July 18, 2020

Tilmann Meyer-Faje: ‘GAME OVER’ Installatie, keramiek op houten sokkel, 2020.

Cityscapes is looking forward to welcome you again after the period of lock down. We're in the lucky position of starting on two locations:  Marineterrein Amsterdam and Waterlooplein 339. Our program will be Corona-proof!

We start in June 2020 with an installation of TILMANN MEYER-FAJE at the Marineterrein and an exhibition of KARIN VAN PINXTEREN at Waterlooplein 339. Both are special presentations for Cityscapes Friends for which we organize ‘Private Viewings' by appointment. 

RSVP: please let us know when you want to make an appointment for a private viewing (max 4 people):     TILMANN MEYER-FAJE   -   KARIN VAN PINXTEREN

 LIVING ART LAB - MARINETERREIN AMSTERDAM
In samenwerking met Bureau Marineterrein organiseert Cityscapes Foundation in 2020/2021 op het Marineterrein Amsterdam het 'artistic research' project LIVING ART LAB, waarmee we de transformatie van het Marineterrein onderzoeken en de uitdagingen waar steden wereldwijd voor staan. Als kick off van het LIVING ART LAB presenteert Tilmann Meyer-Faje in de voormalige Schietbaan van het Marineterrein een installatie waarin hij  het wezen van de Marine probeert te doorgronden. 

TILMANN MEYER-FAJE: 'GAME OVER'
Meyer-Faje is gefascineerd door de expressie van de militaire macht: de stijl van de uniformen, de organisatiestructuur, de opleiding, de kazernes en bovenal de machtige Marine schepen. Na zijn serie 'FULL SPEED AHEAD' (2016)met onder hun last bezwijkende containerschepen, presenteert Meyer-Faje nu op het Marineterrein 'GAME OVER' een vloot keramische oorlogsschepen die hij in korte tijd bouwde bij het Europees Keramisch Werkcentrum, tijdens de mondiale lock down in het voorjaar van 2020,
 
EXPOSITIE:                 Tilmann Meyer-Faje: ‘GAME OVER’
LOCATIE:                     De Schietbaan, Gebouw 022, Marineterrein Amsterdam
PERIODE:                    06 juni – 04 Juli, 2020
BEZOEK:                     op afspraak, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag, van 3 tot 7 pm
 CITYSCAPES MENTAL SPACE: WATERLOOPLEIN 339
De  “Mental Space” op het Waterlooplein leent zich uitstekend voor intieme solopresentaties. Cityscapes nodigt kunstenaars hier uit voor experimentele presentaties/installaties op het gebied van "Mental Space". Karin van Pinxteren exposeert van 13 Juni tm 18 Juli een poëtische weerslag van haar ambivalente reisbelevenissen.

KARIN VAN PINXTEREN: 'RUIMTE INNEMEN VRAAGT EEN ZEKER KARAKTER'
                                  (Wat kàn een vreemdeling eigenlijk zien? - Kurt Tucholsky

Van Pinxteren reist niet graag. Toch hebben noodgedwongen reizen een enorme invloed op haar werk. Veel werken ontstaan inmiddels vanuit de reis, de stad of het dorp en de beschouwing. Zo zijn Napels, Las Vegas, Valencia, Europa, Mas de Charrou, Chongqing, Guangzhou, Hong Kong, Venetië en Chelva in een werk terecht gekomen.

Bijzonder aan deze 'reisverslagen' is dat ze weliswaar exacte weergaven zijn van ervaringen op locaties en daarmee locatiegebonden zijn, maar niet expliciet over de betreffende steden gaan. Het zijn reflecties op de ander en het zelf, in korte poëzie. Zo betreft het werk tegelijkertijd zowel de stad als de mental space.
De poëtisch beeldende werken over Europa communiceren in de installatie met die over China. De installatie reflecteert, passend bij het moment, op onze verhouding tot het reizen, tot nieuwe wegen verkennen, ‘het Chinese’ en, als steeds, het ik en de ander.
 
https://karinvanpinxteren.com

EXPOSITIE:          Karin van Pinxteren: 'RUIMTE INNEMEN VRAAGT EEN ZEKER KARAKTER'
                                                                (Wat kàn een vreemdeling eigenlijk zien? - Kurt Tucholsky)

LOCATIE:              Waterlooplein 339, Amsterdam
PERIODE:             13 juni – 18 Juli, 2020
BEZOEK:              op afspraak (tel: 0652017900 of info@cityscapesfoundation.nl)