CIRCULAR CITY

Marjan Teeuwen Kranoyarsk 02 Small

In de Zomermaanden van 2016 organiseert Cityscapes Gallery in samenwerking met het Marineterrein Amsterdam een kunst-manifestatie met tentoonstellingen, installaties, lezingen en discussies. Circular City onderzoekt de betekenis van ‘circulariteit’ in beeldende kunst, architectuur en stadsontwerp. Op verschillende plekken op het Marineterrein Amsterdam worden in de loop van de zomer kunstwerken en installaties getoond die ideeën en discussie uitlokken over de ‘circulaire stad’.

CIRCULAR CITY EXPOSITIE 
De manifestatie start op 25 Juni met een groepsexpositie in het monumentale Gebouw 027E. Hoe kijken kunstenaars, architecten, ontwerpers aan tegen de circulaire stad waarin wij leven? Hoe gaan zij om met thema’s als duurzaamheid - eindigheid, groei - krimp, tekort - overschot, utopie - dystopie?

Deelnemers: Aldo van den Broek, Arne Hendriks&Mike Thompson, Atelier Remi&Veenhuizen, Building with Seawater, Charlotte Koenen, Edwin Zwakman, Frank van der Salm, Henk Wildschut, Lard Buurman, Marjan Teeuwen, Martin uit den Boogaard, MVRDV, NL Architects, SeARCH, Peter Zegveld, RAAAF, Sjoerd Buisman, Su Tomesen, Tilmann Meyer-Faje, Tiny TIM.

CIRCULAR CITY TALK
Donderdagmiddag 7 Juli wordt in Gebouw 027E de eerste van een serie ‘Marineterrein Talk’s’ gehouden, waarbij een zevental kunstenaars, architecten en wetenschappers met het publiek spreekt over de ‘circular city’. De Talk start met korte statements van de deelnemers waarin zij hun visie op de ‘circulaire stad’ weergeven aan de hand van geëxposeerde kunstwerken. Daarna gaan de deelnemers in gesprek met elkaar en met het publiek. Moderator van het gesprek is Indira van ’t Klooster. Dirk van Weelden besluit de bijeenkomst met een samenvatting van het besprokene.
SprekersArne Hendriks, Floris Alkemade, Isaac Kalisvaart, Jim van Os, Winy Maas, Ronald Rietveld, Zef Hemel.

CIRCULAR CITY SALONWe besluiten het project in September met de Circular City Salon, een ‘huiselijke’ groepsexpositie in de voormalige Commandants-woning van het Marineterrein.
Deelnemers: Agniet Snoep,Alexa Meyerman, Atelier Remi&Veenhuizen, Charlie Koolhaas, Daniel Mullen, DUS Architects, Franck Gribling, Jean Bernard Koeman, Jeroen Kramer, Jolan van der Wiel, Lard Buurman, Lucia Luptakova, Marleen Sleeuwits, Peter Zegveld, RAAAF, Sandro Setola, Superuse Studio’s, Thomas Elshuis, Wiel Arets Architects.
 

OPENING CIRCULAR CITY EXPOSITIE: Zaterdag 25 Juni, 5 – 7 pm, Gebouw 027E, Marineterrein
CIRCULAR CITY TALK #1: Donderdag 7 Juli,  5 – 8 pm, Gebouw 027E, Marineterrein.
OPENING CIRCULAR CITY SALON26  Augustus, 5 – 7 pm, Commandants-woning, Marineterrein.