Panorama Ingenieurskunst 01

LIVING ART LAB - MARINETERREIN AMSTERDAM
Cityscapes Foundation organiseert In samenwerking met Bureau Marineterrein LIVING ART LAB – MARINETERREIN AMSTERDAM, een ‘artistic research’ project dat aansluit bij de stedenbouwkundige en technologische experimenten die op het Marineterrein gaande zijn. LIVING ART LAB-MARINETERREIN AMSTERDAM is een dynamische kunstprogramma, waar de komende jaren een groot aantal projecten en evenementen zullen plaats vinden. 


MARINETERREIN ART TALK: ON ART&SCIENCE
In het kader van LIVING ART LAB organiseren Cityscapes Foundation en Marineterrein Amsterdam in het Weekend van de Wetenschap op Zondag 6 Oktober (4 - 6 pm) de Marineterrein Talk - ON ART&SCIENCE waarbij de Russisch/Nederlandse kunstenaars Vladimir Grafov met wetenschappers, kunstenaars en belangstellenden de relatie tussen Art & Science bespreekt.  

 

TALK:                                        ON ART&SCIENCE

LOCATION:                              IJsfontein, Gebouw 024 Marineterrein Amsterdam, 

DATE:                                       Zondag 6 Oktober, 4 – 6 pm

SPEAKERS:                             Vladimir Grafov, Willem van der Feltz, Edwin van der Heide, Vesna Petresin,

                                                  Melissa Bremmer, Emiel Heijnen.

SPACE SHOOTERS
De Talk ON ART&SCIENCE is tevens de finnissage en laatste kans om de bijzondere installatie SPACE SHOOTERSvan Vladimir Grafov te bezoeken in de nieuwe Marineterrein Art Space 022 – De Schietbaan. De installatie van Grafov speelt met de voormalige functie van het bouwwerk en de metamorphose van het Marineterrein. Twee mysterieuze cilinders zweven in de Schietbaan. Het steeds veranderende licht en geluid duidt erop dat er iets bijzonders in wording is ...

 

Vladimir Grafov (Rusland 1964) studeerde natuur- en wiskunde in Moskou. In de jaren 80’ was Grafov betrokken bij diverse culturele manifestaties van de Russische alternatieve, avant-garde scene. In 1989 verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij actief werd in de ‘tech-art’ scene. Hij was medeoprichter van het Amsterdamse collectief “Laboratories of Art Technologies” en de in Londen gevestigde collectieven Raylab en Hivenetworks. Sinds 2012 richt Grafov zich volledig op autonome licht kunst en multimedia-performances.