Circular City Exhibition

za 25 jun 2016 za 16 jul 2016
Gebouw 027E, Marineterrein Amsterdam

In de Zomermaanden van 2016 organiseerde Cityscapes Gallery in samenwerking met het Marineterrein Amsterdam een kunst-manifestatie met tentoonstellingen, installaties, lezingen en discussies. Circular City onderzoekt de betekenis van ‘circulariteit’ in beeldende kunst, architectuur en stadsontwerp. Op verschillende plekken op het Marineterrein Amsterdam worden in de loop van de zomer kunstwerken en installaties getoond die ideeën en discussie uitlokken over de ‘circulaire stad’.

CIRCULAR CITY EXPOSITIE

De manifestatie startte op 25 Juni met een groepsexpositie in het monumentale Gebouw 027E. Hoe kijken kunstenaars, architecten, ontwerpers aan tegen de circulaire stad waarin wij leven? Hoe gaan zij om met thema’s als duurzaamheid – eindigheid, groei – krimp, tekort – overschot, utopie – dystopie?

lDEELNEMERS: Aldo van den Broek, Arne Hendriks&Mike Thompson, Atelier Remi&Veenhuizen, Building with Seawater, Charlotte Koenen, Edwin Zwakman, Frank van der Salm, Henk Wildschut, Lard Buurman, Marjan Teeuwen, Martin uit den Boogaard, MVRDV, NL Architects, SeARCH, Peter Zegveld, RAAAF, Sjoerd Buisman, Su Tomesen, Tilmann Meyer-Faje, Tiny TIM.